dinsdag 20 november 2018

Kinderboeken

Ik ben een pleegkind
Kristien Dieltiens / Marijke Klompmaker
Geschikt voor 4 - 8 jaar
ISBN10 9044809474
Ik ben een pleegdkind

Sinds enkele dagen woont Lorenzo in een pleeggezin. Alles is anders dan thuis. Het eten, zijn bed, het speelgoed … Hij mist zijn mama, zijn broer en zijn hond Spike. Maar mama heeft beloofd dat ze hem binnenkort op zijn verjaardag komt bezoeken. Die dag wacht hij vol spanning. Om zeven uur 's avonds is ze er nog steeds niet.

Dit prentenboek zoomt in op het thema pleegzorg. Het bevat naast een herkenbaar verhaal ook een bijsluiter met nuttige informatie over het onderwerp voor ouders en andere opvoeders.


Je hoeft niet te kiezen
prentenpraatboek over wonen in een pleeggezin
Nieske Selles-ten Brinke
ISBN 9789033832659
Je hoeft niet te kiezen

Een uniek informatief prentenboek, ontstaan vanuit de praktijk, gericht op (aspirant)-pleegouders en leerkrachten in de onderbouw van het basisonderwijs. Voor pleegkinderen, andere kinderen in een (nieuw) pleeggezin en klasgenoten van pleegkinderen. Doel is om meer inzicht te geven in het leven van pleegkinderen (4-7 jaar) en om vanuit een alledaagse metafoor (foto's) de zoektocht naar identiteit en loyaliteit (bij wie hoor ik) in beeld te brengen.

Praatplaten met open vragen dragen in dit boek bij aan het voeren van een gesprek dat aansluit bij de beleving van jonge kinderen, voor wie het onder woorden brengen van hun situatie en gevoelens vaak moeilijk is.