zondag 19 mei 2019

Ontmoeten

Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek is sinds 2014 bezig met het verbinden van pleegouders. Eén van de activiteiten is het organiseren van thema-avonden, deze zijn tot op heden afwisselend deskundigheidsbevorderend en interactief. Het bestuur merkt dat de gesprekken aan het eind van de avond vaak nog lang niet zijn afgerond en is daarom op zoek gegaan naar een aanvullende activiteit. Dat is geworden: het pleegoudercafé!

Het pleegoudercafé wordt regelmatig in steeds een andere gemeente georganiseerd. Ter ondersteuning ligt het Grote Pleegzorggesprek Spel klaar. Hierin zijn diverse vragen opgenomen die het gesprek op gang kunnen brengen en houden.

Het pleegoudercafé is niet alleen toegankelijk voor alle pleegouders uit de Achterhoek, maar ook voor mensen die er over denken pleegouder te worden. Zo kunnen zij op ongedwongen wijze en van ervaringsdeskundigen horen wat het pleegouderschap écht inhoudt.

De toegang tot het pleegoudercafé is gratis, het eerste kopje koffie of thee is op kosten van het Platform Pleeggezinnen Achterhoek. Aanmelden is niet nodig.


De Achterhoekse gemeenten willen ook graag een steentje bijdragen in de contacten tussen pleegouders. De volgende ontmoetingsmomenten zijn inmiddels gepland. Voor meer informatie en de locatie kunnen pleegouders zich melden via de genoemde mailadressen:

 • Aalten
  maandag 13 mei 2019
  20.00-21.30 uur
  Aanmelden bij Annemieke Tiemessen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Montferland
  dinsdag 14 mei 2019
  10.00-11.30 uur
  Aanmelden bij Yvonne Bremer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Berkelland
  woensdag 15 mei 2019
  9.30 uur - 11.00 uur
  Aanmelden bij Guido Geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Oost Gelre
  donderdag 16 mei 2019
  20.00 uur - 21.30 uur
  Aanmelden bij Iris Wijnands via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Bronckhorst
  woensdag 26 juni 2019
  's avonds


Het is ook mogelijk een oproep te doen voor jezelf of je (pleeg)kind om in contact te komen met anderen. Wij zullen dit dan via onze maillijst verspreiden.