Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Color has a deprecated constructor in C:\domains\platformpleeggezinnenachterhoek.nl\wwwroot\templates\rt_oculus\features\color.php on line 11
Pleegoudercafé
dinsdag 20 februari 2018

Pleegoudercafé

Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek is sinds 2014 bezig met het verbinden van pleegouders. Eén van de activiteiten is het organiseren van thema-avonden, deze zijn tot op heden afwisselend deskundigheidsbevorderend en interactief. Het bestuur merkt dat de gesprekken aan het eind van de avond vaak nog lang niet zijn afgerond en is daarom op zoek gegaan naar een aanvullende activiteit. Dat is geworden: het pleegoudercafé!

Het pleegoudercafé wordt eens per maand in steeds een andere gemeente georganiseerd. Ook wordt er afgewisseld tussen de avond en de ochtend, om zo iedereen de gelegenheid te geven aan te schuiven. ’s Ochtends zal er speelgoed aanwezig zijn voor eventuele kinderen die meekomen. Tevens ligt, ter ondersteuning, het Grote Pleegzorggesprek Spel klaar.

Het pleegoudercafé is niet alleen toegankelijk voor alle pleegouders uit de Achterhoek, maar ook voor mensen die er over denken pleegouder te worden. Zo kunnen zij op ongedwongen wijze en van ervaringsdeskundigen horen wat het pleegouderschap écht inhoudt.

De toegang tot het pleegoudercafé is gratis, het eerste kopje koffie of thee is op kosten van het Platform Pleeggezinnen Achterhoek. Aanmelden is niet nodig.

De eerstvolgende pleegoudercafé's vinden plaats op:

 • Dinsdag 16 januari 2018
  De Instuif
  Muraltplein 33
  Borculo
  Van 10.00 tot 12.00 uur
 • Donderdag 8 februari 2018
  Enjoy
  Markt 8
  Aalten
  Van 20.00 tot 22.00 uur